RİYAD ULUSLARARASI TÜRK İLKOKULU

Telefon : (00966) 57 0720537
WEB https://riyad.meb.k12.tr
Adres : PO. BOX. 6088 Riyadh 14511
VİZYON : Eğitimde kalitesiyle model, ülkemizi temsilde öncü olmak.
MİSYON : Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretimdeki kalitesiyle okul öncesinden lise sona kadar bütün öğrencilerin; 1. Milli kültürlerini tanıyan ve yaşam tarzı olarak benimseyen, 2. Yaşadıkları ülkeye uyum sağlayan ve evrensel değerlere sahip olan, 3. Türkçeyi doğru, güzel, etkili ve kurallarına uygun olarak öğrenen ve kullanan, 4. Ulaştığı bilgiyi kullanabilen, düşünen, sorgulayan, özgüveni yüksek ve geleceğe umutla bakan, 5. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğretim programına hazır olan, bireyler yetiştirirken, öğretmenlerin çalışmaktan zevk aldığı, öğrencilerin de kendini mutlu hissettiği bir kurum olmak.
BAŞARILAR : Öğrencilerimiz YÖS sınavlarında başarılıdır. Türkiye´nin en iyi üniversitelerinde okuyan ve mezun olmuş öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Saatler : Ortaokul ve lise 07:00-12:30 İlkokul 12:30-17:30
Yabancı Dil : İNGİLİZCE, ARAPÇA
Isınma : Klima
Servis : Özel Servislerle ulaşım sağlanmaktadır.
Ulaşım : Özel Araç ya da Taksiyle
Yerleşim Yeri : Riyad Merkez Aziziye
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezinde
Kontenjan Bilgileri : İkili Eğitimle 650
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Öğrencilerimiz YÖS Sınavında başarı göstermişlerdir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 50 Öğrencimiz 4 yıllık fakülte kazanmıştır.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :